Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ο Αντώνης Κακούρης μιλά για όλους και για όλα.

Η συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του café Εν-Ιλίω,
διαβάζοντας την συνέντευξη θα διαπιστώσετε πως ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης μιλά για πρώτη φορά στον Ανδρέα Νταγιάκο για όλους και για όλα.
Αντώνη για δεύτερη συνεχόμενη θητεία εκλέγεσαι Αντιπρόεδρος στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου θα ήθελα να μας μεταφέρεις τις εμπειρίες σου από τη συγκεκριμένη θέση.

Στα πλαίσια του Καλλικράτη η αντιπολίτευση δικαιούται την θέση του Αντιπροέδρου σε κάθε Δημοτικό συμβούλιο, έτσι λοιπόν μετά από την σύμφωνη γνώμη της παράταξης μου ανέλαβα την τιμητική αυτή θέση για δεύτερη συνεχόμενη θητεία και ελπίζω να τα πάω καλά.


Αντώνη, Γιώργος Κακούρης πες μας λίγα λόγια για τον αείμνηστο πατέρα σου μιας και πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο σημαντικός υπήρξε για την πόλη.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να σου πω κάποια ιστορικά για την πόλη, την πόλη μας. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν Αρβανίτες, ενώ μετά το 1910 περίπου ήρθαν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και από διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδος.
Το πρώτο κύμα αστυφιλίας πραγματοποιήθηκε την δεκαετία του 50 και το δεύτερο την δεκαετία του 70. Ο πατέρας μου ο Γιώργος ο Κακούρης ήταν ο πρώτος κοινοτάρχης αλλά και μετέπειτα Δήμαρχος.
Επί ημερών του πάρθηκε η ονομασία κάτω Λίοσα από τον Πέτρο Λιόσα κάτι αντίστοιχο με τον Σπάτα που πήρε την ονομασία ο Δήμος Σπάτων.
Έτσι λοιπόν το χωριό και η μετέπειτα κοινότητα ονομάστηκε Κάτω Λιόσα ενώ με την πάροδο των ετών καθιερώθηκε με το όνομα Νέα Λιόσια.
Η ονοματοδοσία διατηρήθηκε έως το 1990 όπου με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου μετονομάστηκε σε Δήμο Ιλίου από τα θερινά ανάκτορα του Βασιλιά Όθωνα και της Βασίλισσας Αμαλίας όπου και σήμερα σώζονται και ονομάζονταν Ίλιον λόγω της αρχαιολατρείας.

Αντώνη να έρθουμε στο σήμερα και θα ήθελα να μας πεις τι γεύση σου άφησε η τελευταία αυτοδιοικητική μάχη στο Δήμο.

Για άλλη μια φορά μας κορόιδεψαν πολλοί από την κεντροδεξιά και δυστυχώς δεν είχαμε το εκλογικό αποτέλεσμα για το οποίο αγωνιστήκαμε.
Το ίδιο συνέβη και το 2010 το ίδιο και το 2014 και δεν τα καταφέραμε. Αποδείχθηκε πως ο σημερινός Δήμαρχος έχει εισχωρήσει στον δικό μας πολιτικό χώρο.
Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η αλλοίωση του εκλογικού σώματος με την πάροδο των ετών πλέον οι ντόπιοι στο Ίλιον που ασχολούνται μετά κοινά είναι ζήτημα αν μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Και μιας και ο λόγος για τους ντόπιους να σημειώσουμε πως υπάρχει η Ένωση Λιοσοτών με Πρόεδρο τον Γιώργο Λιόση και Αντιπρόεδρο τον Ζωτιάδη τον Ζώτο προερχόμενο από την Ανατολική Θράκη που σας ανέφερα προηγουμένως.

Αντώνη συμπληρώνεις 25 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση πες μας την γνώμη σου για το έργο που έχει γίνει στο Δήμο μας.

Έχει πραγματοποιηθεί στο Δήμο πολύ μεγάλο έργο και θα ήταν άδικο από μέρους μου να μην το αναφέρω. Βέβαια πέρασαν χρυσές περίοδοι για την αυτοδιοίκηση με πακέτα Delor Ευρωπαϊκά Μεσογειακά προγράμματα αλλά και ΕΣΠΑ.
Το μεγαλύτερο επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής είναι η κατοχύρωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων.
Η ανάπτυξη του κέντρου υπήρξε ικανοποιητική χωρίς το ίδιο να συμβαίνει με την περιφέρεια του Δήμου.
Θα ήθελα να τονίσω δύο μεγάλα λάθη παραλείψεις την καθυστέρηση της έλευσης του μετρό στην πόλη μας αλλά και την ανυπαρξία θέσεων παρκαρίσματος ώστε να βοηθήσουμε την αγορά μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η πρόταση μου που ψηφίστηκε το 2007 με πλειοψηφία 27 σε σύνολο 33 Δημοτικών συμβούλων αλλά προφανώς ο Νίκος Ζενέτος άφησε την απόφαση στο συρτάρι λόγω αντιδράσεων.

Επειδή δεν είμαι μηδενιστής θα ήθελα να πω πως ο Δήμαρχος έχει να επιδείξει μεγάλο και σημαντικό έργο.

Αντώνη θέμα ΚΑΠΗ και πολιτική του Δήμου.

Η εμπειρία όλων των ετών μου δείχνει πως πρόκειται για αυτοδιοικητικό στρατό με ότι αυτό συνεπάγεται εκδρομές εκδηλώσεις δωρεάν αναψυκτικά κλπ.

Οικονομικά του Δήμου και το πολυσυζητημένο απόθεμα.

Είναι αληθές πως ο Δήμος Ιλίου αποτελεί πρότυπο οικονομικής διαχείρισης οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους όσο για το απόθεμα είναι προϊόν ετών καθώς οι επιχορηγήσεις ήταν κατά το παρελθόν μεγάλες.

Επίπεδο των συνεδριάσεων και σύγκριση με τα περασμένα χρόνια.

Το επίπεδο έχει πέσει και οι συνεδριάσεις αποσκοπούν στην δημιουργία εντυπώσεων και όχι στην παραγωγή έργου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε μια από τις πρόσφατες συνεδριάσεις η παρουσία των γνωστών αγνώστων παρακώλυσε την λειτουργία με πρόσχημα τις πρόσφατες θεομηνίες που χτύπησαν στην πόλη μας.
Το πρόβλημα 30 ετών απαιτούσαν να λυθεί σε μια συνεδρίαση.
Αβλεψίες ετών δεν λύνονται σε ημέρες επίσης η παράταξη του κ.Κουτσιανά με την τακτική του δεν έχω δεν πληρώνω δημιουργούν προβλήματα και ρίχνουν το επίπεδο του Δ.Σ.
Εν κατακλείδι αναζητείται το χαμένο επίπεδο των παρελθόντων ετών.

Αντώνη Δημοτική Ισοπολιτεία και νεοεκλεγέντες Δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Συνδυασμός μας εξέλεξε τον Παντελή Πατακιά έναν αγωνιστή της παράταξης τον Πέτρο Μίχο γνωστό από τον αθλητικό χώρο και τον Βασίλη τον Φεγγερό από την προερχόμενο από την παράταξη του Νίκου Ζενέτου.
Ο Βασίλης ήταν χρόνια εκλεγμένος με την παράταξη του Κουκουβίνου του Ζενέτου προφανώς διαφώνησε και ήρθε μαζί μας.
Η παράταξη μας είναι μεγάλη και δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν αρκεί να την σέβονται και να ταυτίζονται όλοι με αυτήν.

Και μιας και ο λόγος στον κ.Φεγγερό θα ήθελα να μου πεις αν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα με τον νυν Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο, πολλά γράφονται αλλά και πολλά ψιθυρίζονται στη πόλη.

Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε στον ίδιο το μόνο που θα μπορούσα να σας πω, πως ο Βασίλης στα Δ.Σ είναι καψούλι και εκρήγνυται εύκολα.

Φαντάζομαι πως κάποια πράγματα που θα ήθελε να κάνει, δεν μπόρεσε εκεί που ήταν και επέλεξε να έρθει μαζί μας.

Αντώνη Κακούρη στις πρόσφατες εκλογές η ΝΔ δεν έδωσε χρίσματα. Οι τοπικοί παράγοντες αποφάσισαν να δώσουν το χρίσμα στον Μπάμπη Καούκη.

Ο Μπάμπης Καούκης είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος από τον πολιτικό μας χώρο και θεωρώ αν σκύψει στα προβλήματα του Δήμου θα πάει καλύτερα στην επόμενη εκλογή, ο πολίτης δεν θέλει την ενασχόληση με την κεντρική πολιτική σκηνή από τους υποψήφιους.

Αντώνη 21 χρόνια ευτυχισμένου γάμου 3 γιοί να περιμένουμε ενδεχόμενη συμμετοχή τους στα κοινά του Δήμου μας;
Κάθε πατέρας είναι περήφανος για τα παιδιά του, οι συμμετοχή τους στα σχολικά κοινά είναι εντονότατη αλλά θα σου πω την γνώμη μου και όταν έρθει η ώρα και σε αυτούς, δεν θα τους προτρέψω αλλά και δεν θα τους αποτρέψω καθώς η πολιτική έχει πολλές πίκρες και λίγες χαρές ,προσφάτως δε και κοροϊδία και από στομάχι γερό αυτοί θα αποφασίσουν.

Θα ήθελα λέγοντας σου ονόματα να μου απαντήσεις μονολεκτικά.

Αντώνης Σαμαράς: Αγωνίζεται

Ευάγγελος Βενιζέλος :Μακάρι να μην ήταν στην Κυβέρνηση

Αλέξης Τσίπρας: Μεγάλη φούσκα;

Σταύρος Θεοδωράκης: Άνθρωπος των μίντια

Πάνος Καμμένος: Πατριώτης αλλά ξεφεύγει

Και στα Δημοτικά

Γιώργος Καννελόπουλος: Δραστήριος

Δημήτρης Δαλαμάγκας: Καλός γνώστης εκπαιδευτικών θεμάτων

Παντελής Πατακιάς:Φίλος

Πέτρος Μίχος:Κύριος

Βασίλης Φεγγερός:Καψούλι

Μπάμπης Καούκης: Πολλά υποσχόμενος

Νίκος Ζενέτος: Νοικοκύρης Δήμαρχος.

Θα ήταν παράλειψη κλείνοντας αυτή την συνέντευξη να μην σε ρωτούσα για το χόμπυ σου.

Κυνήγι κυνήγι κυνήγι κυνήγι μέχρι να μου το κόψει ο Θεός, άνθρωπος δεν θα μου το κόψει!
                                                                                                                                                                                                                                         Α.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου