Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

«Μάθε τι να σπουδάσεις»…από το δήμο Ιλίου

Επί της ουσίας και επιτυχημένη,απ΄όλες τις απόψεις, ήταν η ημερίδα με τίτλο: «Ημέρα Σταδιοδρομίας» που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά-μετά την περυσινή επιτυχία της- ο δήμος Ιλίου, τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2015. Μια ημέρα που αφιερώθηκε στην ενημέρωση,την εξελικτική πορεία και την πρωτιά γι΄αυτό κι επιλέχθηκε-σημειολογικά-η 1η του μηνός.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Ιλίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 300 ατόμων, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, Οικονομικής Εργασίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Θεόδωρος Κατσανέβας, ανέπτυξε το θέμα «Παροχή πληροφοριακών στοιχείων στους μαθητές του Λυκείου για τη σωστή επιλογή σπουδών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ», ενημέρωσε διεξοδικά το κοινό δίνοντας σημαντικές πληροφορίες, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε πολλά ερωτήματα των μαθητών.
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος σημείωσε ότι σκοπός της ημερίδας είναι η αποφόρτιση των νέων και των οικογενειών τους από το άγχος της επιλογής, με την παροχή πληροφοριών και την ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες σταδιοδρομίας των μαθητών μετά το Λύκειο. «Από την πλευρά μας, εμείς οι μεγαλύτεροι, πρέπει να τους βοηθήσουμε να ανοίξουν τα φτερά τους για να πετάξουν, με τα δικά τους όνειρα και τις δικές τους δυνάμεις, απελευθερώνοντας τους ορίζοντές τους από τα δεσμά των ενηλίκων και των σημερινών συγκυριών.», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η συντονίστρια της εκδήλωσης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Ανδριάνα Αλεβίζου, τόνισε πως ο δήμος Ιλίου επιδεικνύει ενδιαφέρον για τη νέα γενιά με την πραγματοποίηση, αυτής της ημερίδας. Ευχαρίστησε,μάλιστα, τον επί χρόνια αντιδήμαρχο παιδείας κ.Γκιώνη όπως και τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κο.Ζαφειρακίδη.Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας 30 φοιτητές κατέθεσαν την προσωπική τους εμπειρία μετά την είσοδό τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Από πλευράς του Δήμου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουκουβίνος, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Μηλιώνη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος και Δημήτριος Γαλούνης.
ημέρα σταδιοδρομίας, δήμος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος
ημέρα σταδιοδρομίας, δήμος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος
ημέρα σταδιοδρομίας, δήμος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος
ημέρα σταδιοδρομίας, δήμος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος
ημέρα σταδιοδρομίας, δήμος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου