Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Βροντερό «όχι» του δήμου Ιλίου στα καταστήματα με τυχερά παιχνίδια

Την πολιτική απόφαση να εκφράσει τη διαφωνία του με τη λειτουργία των καταστημάτων με «φρουτάκια» και τυχερά παιχνίδια στο Ίλιον, εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, ύστερα από σχετική πρόταση της διοίκησης. Επίσης, αποφάσισε να μη χορηγείται σε αυτά άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως τόνισε ο εισηγητής της πρότασης, αντιδήμαρχος Φώτης Μαρκόπουλος: «ο δήμος δεν επιθυμεί τη λειτουργία καταστημάτων που μπορεί να προκαλέσουν εξάρτηση, οικονομική εξαθλίωση, εθισμό, χειραγώγηση και παράλληλες κοινωνικές παθογένειες για τους παίκτες».
Την ανάγκη να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα αντίθεσης όχι μόνο με τον παράνομο αλλά και με το νομιμοποιημένο τζόγο, επεσήμανε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος.
«Ανεξάρτητα από το αν μπορούμε ή όχι να σταματήσουμε τη λειτουργία τέτοιων καταστημάτων, δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε τη νομιμοποίηση του τζόγου στην περιοχή μας. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε κανονιστική πράξη, η οποία θα λέει ότι όπου υπάρχει play game σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η χρήση θα θεωρείται ασύμβατη και η άδεια θα αφαιρείται» επεσήμανε.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι ηθική υποχρέωση της πολιτείας να υψώσει φραγμό στο τζόγο, «γιατί έχει να κάνει με την επιβίωση και την προστασία των οικογενειών, ιδιαίτερα το δύσκολο διάστημα που διανύουμε»
Επιφυλακτικός ως προς την απόρριψη των νόμιμων καταστημάτων που διέπονται από τους κανόνες λειτουργίας που έχει θεσπίσει η επιτροπή ελέγχου Παιγνίων και ο ΟΠΑΠ εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Καούκης ενώ υπέρ της αρνητικής απόφασης τάχθηκε ο Γιώργος Σταματόπουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου