Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ξεφάντωμα και χαρά στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Ιλίου. Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα «Παιχνιδοκαμώματα 2015»

Κέφι και χαρά σκόρπισαν στο Ίλιον οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου το τριήμερο 13, 14 & 15 Φεβρουαρίου 2015.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στο αποκριάτικο πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας, εκατοντάδες μικροί φίλοι ξεφάντωσαν στους αποκριάτικους ρυθμούς, με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια, διαγωνισμούς, πολύ χορό, πλέκοντας το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 η καθιερωμένη αποκριάτικη εκδήλωση απέναντι από το Δημαρχείο Ιλίου, προσέφερε διασκέδαση μέχρι αργά το βράδυ, με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή των Εθνικοτοπικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ιλίου.

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 τα «Παιχνιδοκαμώματα», μια νέα αποκριάτικη πρωτοβουλία του δήμου Ιλίου, στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Επιλεγμένες πλατείες στην πόλη πλημμύρισαν από χαρούμενους καρναβαλιστές όλων των ηλικιών και με αποκριάτικες αποστολές. Μαθητές, από τα δημοτικά σχολεία, συνοδεία γονέων και δασκάλων συνέρρεαν για να διασκεδάσουν με την αναβίωση παραδοσιακών ομαδικών παιχνιδιών όπως, «κουτσό», «τσουβαλοδρομίες», «μαντηλάκι» κ.α με τη βοήθεια της ομάδας «Αστροναύτες».
Με τις μνήμες των μεγαλυτέρων να ξυπνούν και το γέλιο να περισσεύει, όλοι απόλαυσαν αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία, η οποία έκλεισε την Κυριακή το απόγευμα με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι στην κεντρική σκηνή απέναντι από το δημαρχείο με παιχνίδια, μουσική, χορό, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις.


Ίλιον_Απόκριες
Παιχνιδοκαμώματα στην πλατεία Αγίου Φανουρίου

Ίλιον_Απόκριες
Εθελοντές και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βασιλόπουλος μαζί με τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν στα «Παιχνιδοκαμώματα»
ilion_apokries_paixnidokamomata (2) ilion_apokries_paixnidokamomata (1)
ilion_apokries_paixnidokamomata (8) ilion_apokries_paixnidokamomata (7) ilion_apokries_paixnidokamomata (6)
Ίλιον_Απόκριες
Παιχνιδοκαμώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου